Händer just nu

GLAMORÖST NYÅRS FIRANDE UTAN STRESS 

Populär catering tredje året i rad 

Såsom förra året och året innan dess erbjuder vi även i år möjligheten att beställa 3-rätters catering till nyårsfirandet.  Minsta antal är för två personer och sista datum för beställning är 26 deember kl. 18. Cateringen har tidigare år varit väldigt uppskattad och populär. Vi reserverar oss för risk till "fullbokning", så var ute i god tid.

 

Nyårsmeny Catering
Beställ 3-rätters meny för avhämtning. 495 kr
Förrätt
Toast skagen på skärgårdsbröd, picklad lök, dillsnö och citronemulsion
Eller
Hjort carpaccio, saltrostade mandlar, västerbottensostpuck, balsamico glaze och cherrymarinerade småtomater

Varmrätt
Oxfilé,  calvadosskyssås, riven potatisfondant med timjan, palsternackapuré och rårörda havtorn
Eller
Sotad lax, vit portvinssås, riven potatisfondant med timjan, palsternackapuré och rårörda havtorn


 Dessert
Havtornspannacotta, Saltkaramellmousse, bakad vitchoklad 
Eller
Limeparfait med yuzumousse och cointreautryffel
    

Vi förbereder och du fixar sista touchen. Tydliga instruktioner medföljer.
Beställ senast 26.12.2023. Avhämtning 30/12 mellan kl. 12-17.
Går även att få vegetariskt eller veganskt alternativ. Fråga personalen.
Beställ på 0121-50121 eller info@tyrni.se

 

 


timeout över julen. den 22/12 går vi på julledigt och är tillbaka den 8 januari

Även vi firar jul och andas ut

Vi vill passa på och tacka alla våra härliga gäster och personal för året 2022. Vi önskar alla en fridfull jul och ett gott nytt år! välkommen åter 2024


Fyra sätt att äta för en levande planet

Öka, minska, välj och sluta....

1. ÖKA – ät mer från växtriket!

Linser, bönor, ärtor, rotfrukter och mörkgröna bladgrönsaker innehåller gott om näringsämnen och protein. Det är både klimatsmart och nyttigt att basera måltiderna på grönsaker och fullkornsprodukter. Välj mer och bättre vego med WWF Vegoguiden.
2. MINSKA – ät mindre men bättre kött

Vi i Sverige behöver minska vårt köttätande. En mycket viktig åtgärd för planeten är att välja mindre men bättre kött. Om du väljer kött – välj kött från djur som har betat och hjälper till att hålla våra hagar och landskap öppna. Ta gärna hjälp av WWF Köttguiden om du ska äta kött.
3. VÄLJ – svenskt, certifierat eller miljömärkt

Välj mat som du eller någon du litar på vet hur den är producerad. Välj certifierad eller miljömärkt mat i butiken. Då bidrar du till ansvarsfullt producerad mat – det är bra både för klimatet, den biologiska mångfalden och dig. Välj gärna svenskt. Använd WWFs konsumentguider för vägledning och denna lista på trovärdiga miljömärken.
4. SLUTA – släng ingen ätbar mat

Idag slängs ungefär 40 % av all mat som produceras. Mycket av maten slängs för att den inte äts upp i tid – vi köper för mycket, glömmer den längst in i kylskåpet och kastar sånt som blir över i stället för att äta upp resterna. Cirka 33 kilo ätbar mat per person och år slängs i soporna och hälls ut i avloppet. Det kostar för både miljön och plånboken.

 

 

några smarta tips från wwf (www.wwf.se/mat-och-jordbruk/vad-ska-jag-ata/#tips)